МОЋ УЗОРА

Да би човек постао мајстор у некој области

треба му неко ко је већ мајстор и

треба да уз њега проведе доста времена.

ЗАШТО

Основни проблем којим се наша заједница бави је синдром Одсутног оца у животима деце. Темпо данашњег живота све више одваја очеве и децу, а последице осећају и деца кроз анксиозност, и очеви кроз отуђеност и цело друштво кроз недостатак социјалног континуитета. Радимо то што радимо: “јер кад не буде нас више, то ће бити само смена!”

КАКО

Заједница своје циљеве остварује кроз акције где су очеви носиоци свих активности и тако обезбеђује активну улогу очева у животима деце. На тај начин очеви су додатно покренути да преносе своја искуства, енергију, знања, веру и љубав на децу. Деца са друге стране имају доста узора и материјала за позитивну идентификацију.

Да бисте постали део наше заједнице потребно је да будете и наши чланови. Чланови постајете тако што попуњавате приступницу и након тога уплаћујете годишњу чланарину, која за текућу 2020 год. износи 2000дин.

Приступница

ШТА

За ових десет година направило смо око 100 кампова, такмичења, хуманитарних акција, сплаварења… На њима учимо да ложимо ватру, оријентишемо се у природи, спремамо преноћиште, скупљамо лековито биље, пецамо, припремамо храну и све оно што нам омогућава да осетимо радост заједничког живота.

КО

Чланови наше заједнице су људи којима је наслеђе битно бар колико и садашњост, и који схватају да боља будућност неће доћи сама од себе, већ се за њу морамо морамо изборити сами – на првом месту кроз себе и своје потомство.

ОСНИВАЧИ И САРАДНИЦИ

Мирко Митровић

Муж, отац четворо деце и инжењер електротехнике.  Из жеље да постане бољи родитељ и боље разуме процесе комуникације, у слободно време студира психологију и на том пољу има сертификат Коуча у Трансакционој Анализи.

Успешно је завршио низ полумаратона, маратон и две ултра трке на 12 сати.  Члан је групе Ултра Тркач Србија.

Мирко верује да без добрих узора не можемо имати добру будућност и да је основа било какве наде у боље сутра лично ангажовање.

Урош Рајаковић

Поносни супруг и отац. Схватајући значај мушког узора у формирању личности своје деце и на њихов здрав раст и развој, активно учествује у свакодневном животу своје породице.

Љубитељ природе, поштовалац знања и туђих осећања, заљубљеник у умереност, истинитост, сврху и смисао.
По професији психолог и психотерапеут.

Први међу једнакима у Центру Кругови.

Драган Томић

Рођен у Београду 1974. године.  Као студент размене одлази у Америку и тамо остаје до 2007.  Тамо завршава основне студије, постдипломске студије и започиње каријеру. После 15 година у Америци налази прилику да се врати у Србију и настави рад у отаџбини.  У професионалном домену, Драган је директор развојног центра Microsoft у Београду.

Драган је отац троје деце. Драганов основни хоби су акције са децом у природи.

Од малих ногу је љубитељ природе и учесник је разних рекреативних спортских манифестација (полумаратони, полу ирон ман, планинарење и скијање).  За време Трке преживљавања 2015. године на Златару упознаје остатак екипе која се кроз разне акције трансформише и уз његово вођство постаје „Отаџбина Памти“.

Татјана Радић Милутиновић

Тања је стални трагалац за правдом и истином, мајка троје нејачи и супруга Александра, љубитеља свега лепог. Сматра да је њена главна улога борба за достојанственији и бољи живот, живот који је исупњен добротом, љубављу, солидарношћу. Труди се да разуме шта значи бити добар родитељ и да својим поступцима не гуши своју, а ни туђу децу.

У слободно време бави се музиком и бициклизмом. По занимању социолог, а по опредељењу слободни уметник.

У животу прошла много и спремна је да несебично своје знање и искуство подели са другима.

Милан Трнинић

Отац троје дјеце, трајно одушевљен богатством и потенцијалом породичног живота, и у добрим и у тешким тренуцима.

Рођен у Сарајеву, живио у Канади 14 година до повратка са породицом у Србију.

Још у Сарајеву планинарио са оцем и планинарским друштвом. Задњих година учесник више породичних Трка преживљавања, заједно са старијим сином обучен и сертификован за „PADI OWD“ роњење. Присталица идеје да „родитељи треба себе да исправљају, а дјеца ће у њиховом друштву свакако на њих личити“.

По професији софтвер архитекта, рачунарима се са задовољством бави од средње школе. Коаутор програмског језика GML за географске податке.

Емина Копић – Ема

Ема је посвећена својој породици и ужива у породичном животу. Верује да је родитељство њен најважнији животни пројекат и највреднији дар. Уверена је да је за оптимално ментално здравље детета важно да оно расте у складном окружењу, као вредновано и вољено. У оквиру породичног живота мисли да супружници имају једнако важне улоге и обавезе, кроз које могу заједно да допринесу и нађу начин да у њима уживају.

Ради као психолог са појединцима и паровима који желе да унапреде квалитет свог живота и разреше неке животне дилеме и проблеме. Од студентских дана ради са групама као фацилитатор и тренер за теме из области комуникације, асертивности, разрешења конфликата, емоционаналне писмености, превазилажења последица стреса и траума.

Мирко Главинић

Добар човек, али превише скроман да би желео нешто да напише о себи

Здравко Драгановић

Добар човек, али превише скроман да би желео нешто да напише о себи