Будите оно што желите за своју децу!

Јер кад не буде нас више, то ће бити само смена!

Подизање квалитета времена проведеног са децом подразумева цео спектар активности од едукације и менторисања до психотерапије. Најбитнији сегмент овог рада је дељење искустава између учесника и долажење до увида о сопственом родитељству јер сагледати себе и могућности за унапређивање је најтеже.

Како бити успешан родитељ (анализа и обрада васпитних стилова)

Васпитање детета је дугорочан и одговоран пројакат, можда најкомплекснији животни задатак за било коју особу. Ми верујемо да постоји постоји базични рецепт, који нуди оријентацију у проналажењу најбољег пута. Нудимо Вам да га заједно са нама упознате и истражите. Да ли сте свесни свог васпитног стила? Да ли желите нешто да мењате?

Какав ће човек постати моје дете?

Родитељи имају велику моћ и одговорност да утичу на садашњи и будући живот свога детета. Личност детета се формира у раном узрасту и тада се граде сви најважнији темељи.

Често на нашу децу преносимо утицаје којих нисмо ни свесни, а понекад нам не успева да у њих „уградимо“ ствари до којих нам је стало.

Ова радионица нуди Вам могућност да освестите циљеве свог родитељства и нађете сигурније начине да их остварите.

Како да остварим добар однос са својим дететом?

Однос родитеља детета је први значајан међуљудски контакт за дете и као такав утиче на све односе које ће даље у животу формирати. Из овог односа дете сазнаје о себи и о свету. У овом односу дете вежба, проверава и тестира. Однос може и треба да се развија како дете расте.

Добар однос родитеља и детета је значајан за обоје и обоје у њему могу расти.

Нудимо вам могућност да ваш однос са дететом преиспитате и, ако желите, унапредите.

Комуникација са тинејџером без свађе?

Најважнија ствар у подизању тинејџера је однос. Од тога како смо обрађивали, заливали и неговали семе током ранијих периода детињства зависиће жетва у овом периоду.

Комуникација нам служи и помаже да разумемо наше тинејџере, да одвојимо себе, своје проблеме од њих који одрастају и крећу се ка зрелости како би ова фаза протекла без или готово без свађе.

Још увек није касно бити родитељ под условом да то схватимо и применимо сада.

Како да страховима не упропастим своје дете?

Дете приликом доласка на свет не познаје страхове али га околина њима учи из дана у дан.

„Уверен сам да је моје дете сигурно када је поред мене и зато га држим близу себе и подстичем када видим да се оно чврсто држи за мене.“ Да ли заиста мора тако?

Реални страхови нас чувају и штите. Они су заштитни фактор. Међутим, данашњи човек се много више плаши нечег замишљеног. Ми, као родитељи имамо избор. Можемо страхове које смо наследили и обогатили пренети на следећу генерацију, а исто тако тај ланац можемо прекинути дајући својој деци слободу да живе, бирају, греше и из тога уче и расту.

Мобилни телефон као члан породице

У припреми

Пречица до поштовања и уважавања

У припреми

Како развити здраво самопоуздање код деце

У припреми

Родитељска моћ

У припреми