Ова школа је за

све родитеље тинејџера!

Улазак детета у адолесценцију свакако је највећа прекретница од тренутка када сте постали „тате“. Овај бурни и необични период у животу тинејџера, по правилу изазива стрепњу и узнемиреност читаве породице.

Први пут се отворено провоцира ауторитет оца и ставља на пробу његова доследност и стрпљење. 

Кроз серију образовних модула помоћи ћемо родитељима да се суоче са овим „бауком“ спремнији и јачи.

Као и у претходним фазама родитељства, заговарамо ангажовано родитељство и подстичемо учеснике наших тренинга и акција да задрже значајно место и активну улогу у сазревању своје деце. Присутан и посвећен отац биће адекватнија подршка тинејџерима који сами пролазе кроз емотивни ролер-костер.

Тренинг ће учеснике упознати са развојним специфичностима и изазовима родитељске улоге, подстаћи их да преиспитају стратегије и развију нове вештине.

Тренинг се састоји из 4 образовна модула:

 • Фазе развоја и адолесценција; Комуникационе вештине – причајте тако да вас тинејџер чује, слушајте тако да га разумете
 • Утицај вршњака и улога родитеља у сазревању. Улога и важност односа поверења.
 • Како излазити на крај са грубостима и непријатним порукама које нам деца упућују („Мрзим те!“, и сл)? Шта у ствари желе да кажу наши тинејџери?
 • Секс партијски непријатељ број 1. Да ли и како разговарати са тинејџером о телесним променама и сексуалном интересовању?

Како су родитељи тим и највише могу да постигну заједно и сагласно, учешће брачног друга је и бесплатно и веома пожељно!

Тренинг - Бити родитељ тинејџера - Зрелост

Тренинг се састоји из 4 образовна модула.

Тренинг је намењен свим родитељима којима је наслеђе битно бар колико и садашњост и који схватају да боља будућност неће доћи сама од себе, већ се за њу морамо изборити сами – на првом месту кроз унапређење себе и раду на побољашњу веза и односа са својим потомством.

*ЧПП (често постављено питање): Да ли је овај тренинг само за тате, или и маме могу да присуствују?

Најтоплија је препорука да и тате и маме подједнако учествују у тренинзима и школама које организујемо! Не постоји прича о тати која се не тиче маме и обрнуто – јер тата и не постоји без маме и ван контекста породице. Сваки добар родитељ мора да има јасно разумевање улоге другог родитеља и пошто се улоге тате и маме допуњују, да би тата био добар, он мора добро да се допуњује са мамом.

План рада тренинга

 • Први дан у школи

  Почетак

  Упознајемо се, договор о правилима боравка у школи. Прва лекција.

 • Теорија

  Едукација он-лајн

  Како савладати основна родитељска знања и вештине – 4 едукациона модула једном седмично сваког од 19:00 до 20:30.

  Теорија

 • Практичан рад

  Рад у групи

  Током школе пар пута ћемо организовати рад у мањим групама.

 • Домаћи задаци

  Знојење

  Практично решавање неког проблема као што је слагање лега одмах по повратку с посла или шетња по парку суботом у 6 ујутру.

  Домаћи задаци

Да после нас земљом ходају бољи од нас!

Постани члан!

Човек је биће Заједнице и без ње тешко може да узраста. Уколико изабере да буде сам, човек не може да сагледа своје врлине, али ни своје мане. У Заједници ствари су видљивије и човек има прилике да унапређује себе, свој однос са својим члановима породице као и другим члановима који су део Заједнице.