МОЋ УЗОРА

Да би човек постао мајстор у некој области

треба му неко ко је већ мајстор и

треба да уз њега проведе доста времена.

ЗАШТО

Основни проблем којим се наша заједница бави је синдром Одсутног оца у животима деце. Темпо данашњег живота све више одваја очеве и децу, а последице осећају и деца кроз анксиозност, и очеви кроз отуђеност и цело друштво кроз недостатак социјалног континуитета. Радимо то што радимо: “јер кад не буде нас више, то ће бити само смена!”

КАКО

Заједница своје циљеве остварује кроз акције где су очеви носиоци свих активности и тако обезбеђује активну улогу очева у животима деце. На тај начин очеви су додатно покренути да преносе своја искуства, енергију, знања, веру и љубав на децу. Деца са друге стране имају доста узора и матерјала за позитивну идентификацију.

ШТА

За ових десет година направило смо око 100 кампова, такмичења, хуманитарних акција, сплаварења… На њима учимо да ложимо ватру, оријентишемо се у природи, спремамо преноћиште, скупљамо лековито биље, пецамо, припремамо храну и све оно што нам омогућава да осетимо радост заједничког живота.

КО

Чланови наше заједнице су људи којима је наслеђе битно бар колико и садашњост, и који схватају да боља будућност неће доћи сама од себе, већ се за њу морамо морамо изборити сами – на првом месту кроз себе и своје потомство.

ОСНИВАЧИ И САРАДНИЦИ

Мирко Митровић

Муж, отац четворо деце и инжењер електротехнике.  Из жеље да постане бољи родитељ и боље разуме процесе комуникације, у слободно време студира психологију и на том пољу има сертификат Коуча у Трансакционој Анализи.

Успешно је завршио низ полумаратона, маратон и две ултра трке на 12 сати.  Члан је групе Ултра Тркач Србија.

Мирко верује да без добрих узора не можемо имати добру будућност и да је основа било какве наде у боље сутра лично ангажовање.

Урош Рајаковић

Поносни супруг и отац. Схватајући значај мушког узора у формирању личности своје деце и на њихов здрав раст и развој, активно учествује у свакодневном животу своје породице.

Љубитељ природе, поштовалац знања и туђих осећања, заљубљеник у умереност, истинитост, сврху и смисао.
По професији психолог и психотерапеут.

Први међу једнакима у Центру Кругови.

Драган Томић

Рођен у Београду 1974. године.  Као студент размене одлази у Америку и тамо остаје до 2007.  Тамо завршава основне студије, постдипломске студије и започиње каријеру. После 15 година у Америци налази прилику да се врати у Србију и настави рад у отаџбини.  У професионалном домену, Драган је директор развојног центра Microsoft у Београду.

Драган је отац троје деце. Драганов основни хоби су акције са децом у природи.

Од малих ногу је љубитељ природе и учесник је разних рекреативних спортских манифестација (полумаратони, полу ирон ман, планинарење и скијање).  За време Трке преживљавања 2015. године на Златару упознаје остатак екипе која се кроз разне акције трансформише и уз његово вођство постаје „Отаџбина Памти“.

Татјана Радић Милутиновић

Тања је стални трагалац за правдом и истином, мајка троје нејачи и супруга Александра, љубитеља свега лепог. Сматра да је њена главна улога борба за достојанственији и бољи живот, живот који је исупњен добротом, љубављу, солидарношћу. Труди се да разуме шта значи бити добар родитељ и да својим поступцима не гуши своју, а ни туђу децу.

У слободно време бави се музиком и бициклизмом. По занимању социолог, а по опредељењу слободни уметник.

У животу прошла много и спремна је да несебично своје знање и искуство подели са другима.

Милан Трнинић

Отац троје дјеце, трајно одушевљен богатством и потенцијалом породичног живота, и у добрим и у тешким тренуцима.

Рођен у Сарајеву, живио у Канади 14 година до повратка са породицом у Србију.

Још у Сарајеву планинарио са оцем и планинарским друштвом. Задњих година учесник више породичних Трка преживљавања, заједно са старијим сином обучен и сертификован за „PADI OWD“ роњење. Присталица идеје да „родитељи треба себе да исправљају, а дјеца ће у њиховом друштву свакако на њих личити“.

По професији софтвер архитекта, рачунарима се са задовољством бави од средње школе. Коаутор програмског језика GML за географске податке.

Емина Копић – Ема

Ема је посвећена својој породици и ужива у породичном животу. Верује да је родитељство њен најважнији животни пројекат и највреднији дар. Уверена је да је за оптимално ментално здравље детета важно да оно расте у складном окружењу, као вредновано и вољено. У оквиру породичног живота мисли да супружници имају једнако важне улоге и обавезе, кроз које могу заједно да допринесу и нађу начин да у њима уживају.

Ради као психолог са појединцима и паровима који желе да унапреде квалитет свог живота и разреше неке животне дилеме и проблеме. Од студентских дана ради са групама као фацилитатор и тренер за теме из области комуникације, асертивности, разрешења конфликата, емоционаналне писмености, превазилажења последица стреса и траума.

Мирко Главинић

Добар човек, али превише скроман да би желео нешто да напише о себи

Здравко Драгановић

Добар човек, али превише скроман да би желео нешто да напише о себи