Будите оно што желите за своју децу!

Јер кад не буде нас више, то ће бити само смена!

Подизање квалитета времена проведеног са децом подразумева цео спектар активности од едукације и менторисања до психотерапије. Најбитнији сегмент овог рада је дељење искустава између учесника и долажење до увида о сопственом родитељству јер сагледати себе и могућности за унапређивање је најтеже.

Како бити успешан родитељ

Васпитање детета је дугорочан и одговоран пројакат, можда најкомплекснији животни задатак за било коју особу. Ми верујемо да постоји постоји базични рецепт, који нуди оријентацију у проналажењу најбољег пута. Нудимо Вам да га заједно са нама упознате и истражите. Да ли сте свесни свог васпитног стила? Да ли желите нешто да мењате?

Какав ће човек постати моје дете?

Родитељи имају велику моћ и одговорност да утичу на садашњи и будући живот свога детета. Личност детета се формира у раном узрасту и тада се граде сви најважнији темељи.

Често на нашу децу преносимо утицаје којих нисмо ни свесни, а понекад нам не успева да у њих „уградимо“ ствари до којих нам је стало.

Ова радионица нуди Вам могућност да освестите циљеве свог родитељства и нађете сигурније начине да их остварите.

Како да остварим добар однос са својим дететом?

Однос родитеља детета је први значајан међуљудски контакт за дете и као такав утиче на све односе које ће даље у животу формирати. Из овог односа дете сазнаје о себи и о свету. У овом односу дете вежба, проверава и тестира. Однос може и треба да се развија како дете расте.

Добар однос родитеља и детета је значајан за обоје и обоје у њему могу расти.

Нудимо вам могућност да ваш однос са дететом преиспитате и, ако желите, унапредите.

Комуникација са тинејџером без свађе?

Најважнија ствар у подизању тинејџера је однос. Од тога како смо обрађивали, заливали и неговали семе током ранијих периода детињства зависиће жетва у овом периоду.

Комуникација нам служи и помаже да разумемо наше тинејџере, да одвојимо себе, своје проблеме од њих који одрастају и крећу се ка зрелости како би ова фаза протекла без или готово без свађе.

Још увек није касно бити родитељ под условом да то схватимо и применимо сада.

Како да страховима не упропастим своје дете?

Дете приликом доласка на свет не познаје страхове али га околина њима учи из дана у дан.

„Уверен сам да је моје дете сигурно када је поред мене и зато га држим близу себе и подстичем када видим да се оно чврсто држи за мене.“ Да ли заиста мора тако?

Реални страхови нас чувају и штите. Они су заштитни фактор. Међутим, данашњи човек се много више плаши нечег замишљеног. Ми, као родитељи имамо избор. Можемо страхове које смо наследили и обогатили пренети на следећу генерацију, а исто тако тај ланац можемо прекинути дајући својој деци слободу да живе, бирају, греше и из тога уче и расту.

Мобилни члан породице

Мобилни телефон није наш непријатаљ број један већ начин на који га користимо. Па користите ли ви свој телефон или он користи вас? Чини ли вас смарт уређај паметнијима или вас уназађује?

Деца гледају своје родитеље и тако најбоље уче. Родитељ који држи телефон који му обасјава лице није присутан. Порука коју шаље је да се у предмету који стаје у шаку налази све што му је потребно: посао, разонода, забава, информације… Очи, које су огледало душе, када нису усмерена на децу која вапе за погледом као основном јединицом контакта, душу наводе на погрешан правац.

Решење ипак постоји и није једно већ их има више. Ево само једног: када је породица на првом месту онда је телефон на режиму летења током игре са децом, током заједничких оброка, током спавања…

Родитељи програмери

У припреми

Worklife balans (наслов намерно на енглеском)

У припреми

Пречица до поштовања и уважавања

У припреми

Како развити здраво самопоуздање код деце

У припреми

Родитељска моћ

У припреми