Зашто је важно бити део Заједнице?

Човек је биће Заједнице и без ње тешко може да узраста. Уколико изабере да буде сам, човек не може да сагледа своје врлине, али ни своје мане. У Заједници ствари су видљивије и човек има прилике да унапређује себе, свој однос са својим члановима породице као и другим члановима који су део Заједнице.

Како могу да помогнем Заједници?

Својим талентиме, знањима и вештинама, својим вредностима. Својим јединственим искуством.

Шта добијам уколико се придружим заједници?

Добијаш себе ојачаног и оснаженог, добијаш проширену породицу, добијаш квалитетно проведено време са својом децом, добијеш учешће у радионицама које правимо у сарадњи са нашим психолозима и психотерапеутима, добијаш тренинге разне врсте а које се тичу опстанка у природном окружењу, добијеш прилику да своје вештине прошириш и усавршиш.

„Да би се подигло дете, потребно је цело село“

Ми нисмо ни планинари, ни фирма, ни туристичка агенција чије се услуге могу по принципу шведског стола бирати и прекрајати. Не бавимо се знојењем и километрима да би на крају заслужено попили пиво нити се препуштамо хедонизму док нашу децу забављају аниматори – у Србији постоји на десетине организација које ово могу да пруже боље од нас. Ми смо Заједница која је окупљена око животних вредности, чији је циљ јачање улоге оца и уопште родитеља кроз своје сазревање, поштовање и одговорност, јер децу можемо да научимо само ономе што ми јесмо. Често на својим акцијама свесно и промишљено излазимо из зоне комфора, јер је то једини начин да постајемо бољи у било чему. Бољи – не и никад од другога, него бољи због другога.

Свака добра професија (занат, позив) се заснива на начелу да постаје непотребна ако се добро обавља. На пример, ако доктор добро обавља свој посао, он ће га временом имати све мање. (Оне друге, мање добре професије, свој успех заснивају на зависности оних којима су њихове услуге намењене). Ми волимо да себе посматрамо као добру професију, тако да временом постајемо све „непотребнији“ људима који користе наше услуге. Тиме постижемо још нешто – дајемо пример очевима да и они свој посао обављају тако да временом буду „све непотребнији“ и да сав свој посао посматрају кроз призму слободе детета које одраста до осамостаљења.

Постани члан!

Како учествовати на акцијама?

На првом месту, треба бити члан Удружења. Чланарина се плаћа на годишњем нивоу. Постоје и ствари које радимо за које чланство није услов, на пример едукација материјалима објављеним на друштвеним мрежама, присуство предавањима и он-лајн радионицама, али да бисмо изашли у у неку захтевнију акцију где од сваког члана зависи успех мисије, сваки од учесника мора бити свесно опредељен за присуство Заједници.

На другом месту је одабир акције. Свака од акција има своју тему и специфичност учесника, па треба размислити шта нам у нашој фази развоја као родитеља треба.

Кад смо одабрали акцију, треба испоштовати све што организација акције захева: то може бити присуство уводним радионицама, читање едукативног материјала, попуњавање теста или било шта друго што организатор осмисли за постизање оптималних резултата акције.

Четврто је наравно присуство акцији. На акцији поштујемо правила, јер их је минимални сет и усмерена су на општу добробит и безбедност.

На крају, на самом крају акције или после ње, бићете умољени да попуните евалуацију што је нама јако битна повратна информација на основу које константно повећавамо квалитет будућих акција, а можда и да напишете своје утиске са акције.

„Јер кад не буде нас више то ће бити само смена!“

Сваки ЧЛАН уплатом чланарине на годишњем нивоу добија:

 1. Чланску карту
 2. Право да благовремено и потпуно буде информисан о раду Удружења као и активностима
 3. Право да учествује на акцијама
 4. Право да по повлашћеној цени узме учешће у едукативним и свим другим радионицама које као Удружење будемо организовали
 5. Право да УО стави на разматрање сваку идеју или инцијативу која има додирних тачака са циљевима и вредностима нашег Удружења
 6. Право да УО сугерише и стави до знања сваку похвалу или примедбу на рачун рада Удружења

Сваки ЧЛАН има обавезу да:

 1. Поштује вредности и циљеве нашег Удружења
 2. Поштује време и простор свих учесника наших заједничких акција
 3. Редовно присуствује састанцима који су заказани пред одлазак на акцију
 4. На акције води само своју децу и да о њима води рачуна
 5. Се на акцијама не бави својим паметним справама, него својом паметном децом
 6. Да расте и развија се, јер све друго нема смисла

„Да би се подигло дете, потребно је цело село“

Буди промена коју желиш за своју децу!