За удружење Први пут с оцем добио сам информацију од супруге пре неких месец – два. Камповање се чинило као одличан начин да се проведе квалитетно време без ствари које одвраћају пажњу детету и родитељу и то у здравом окружењу.
Морам признати, имао сам сумњу и размишљао сам да ли постоји нешто друго иза такве племените идеје; да ли је то профитна организација, да ли је у питању пласирање неких аранжмана или неки скуп религиозно острашћених.
Након уводног састанка који је одржан 10 дана пре самог кампа, био сам уверен да није ништа од тога али опет, много правила је изнесено као и обавеза за које су се појединци сами пријављивали. Концепт који у многоме одступа од класичног камповања. Елем, свестан да то није туристичка организација, да је нешто што може бити врло корисно, одлучујем се да кренем са својом шестогодишњи ћерком и то је, показаће се, била права одлука.
Да не наводим сада хронолошки шта је како ишло са дешавањима, целокупан утисак је невероватан. Притом, други дан нам је пукао шатор пред полазак у шетњу, другу ноћ је ћерку на кратко мучио стомак јер је појела нешто што јој није пријало, трећи дан опет пукао шатор.. Све то апсолутно није покварило цео утисак и није могло да промени чињеницу да смо се сјајно провели. На свакој слици и видео снимку се види да моје дете ужива. Други дан ме је замолила да уместо 3 планирана ноћења будемо бар 5. 🙂
Правила и улоге појединаца постоје јер сте ипак у комуни и мора постојати неки распоред а све то резултира тиме да имате што више квалитетног времена на располагању а притом дете непосредно учи да је битно имати своју улогу у друштву. Вама свака част на овој организацији. Једноставно, направили сте окружење где дете у исто време може и да се игра и да учи. Шетње где мора да се потруди и намучи да дође до врха а када дође, онда је срећно – успех. Да само себи на ватрици испече хлебић или виршлу и то буде много укусно – ето самопоуздања. Доста ствари изгледа као ето, тек тако али је у ствари врло паметно постављено, бар је такав мој утисак.

За први пут, било је нам је одлично.
Пуно Вас поздрављамо, чувајте се и надамо се скором позиву на поново дружење.

Марта и Иван.