Будите оно што желите за своју децу!

Улогу очева и мајки добијамо у пакету са нашим „замотуљцима“. Ипак, уз њих не добијамо јасно упутство за одрастање, нити успешно усмеравање кроз живот. За онај посао који радимо „за новац“, по правилу завршимо школе, факултете, курсеве и разне обуке, а онај други најважнији посао, посао оца и мајке, одрађујемо на интуицију и сналажење. Шта је потребно да будемо бољи на најважнијем послу у животу?

Ако желимо да будемо успешни у неком послу, поготово у тако захтевној области као што је родитељство, морамо да дамо све од себе да сваки дан будемо бољи него што смо били јуче. Такав подухват захтева заједницу, подршку и разумевање. Учествовањем у Школи родитељства, моћи ћете да стекнете знања о најважнијим механизмима психологије одрастања и да чујете како су проблеме са којима се и ви суочавате решили други родитељи. Можда још важније, имаћете прилику да стекнете пријатеље и саборце у освајању овог животног позива.

*ЧПП (често постављено питање): Да ли је ова школа само за тате, или и маме могу да присуствују?

Најтоплија је препорука да и тате и маме подједнако учествују у програмима школе! Не постоји прича о тати која се не тиче маме и обрнуто – јер тата и не постоји без маме и ван контекста породице. Сваки добар родитељ мора да има јасно разумевање улоге другог родитеља и пошто се улоге тате и маме допуњују, да би тата био добар, он мора добро да се допуњује са мамом.

Како да (п)останем супер тата

Бити родитељ детета које проходава, бори се са предшколским изазовима или савладава прве социјалне вештине у нижим разредима школе је посебна привилегија за коју желите да будете припремљени.

Ова школа је за

Родитеље млађе деце!

Школа за супер очеве и мајке

Тинејџерски период је период великих промена и стреса током ког желите да свом детету дате сву могућу подршку, али не и да га презаштићујете од света у који треба да крене.

Ова школа је за

Родитеље старије деце!

Школа за добробит родитеља

Добар родитељ је родитељ који брине о себи, свом здрављу, својим односима са драгим људима. Добар родитељ нема синдром изгарања, није исцрпљен, нервозан, фрустриран и депресиван. Добар родитељ има потребно самопоуздање и самопоштовање. Да би могао да воли своју децу, добар родитељ има љубави и према себи.

Ова школа је за

Све родитеље!

План рада школе

 • Први дан у школи

  Почетак

  Упознавамо се, договор о правилима боравка у школи. Прва лекција!

 • Теорија

  Едукација он-лајн

  Како савладати основна родитељска знања и вештине – 10 едукационих модула једном седмично

  Теорија

 • Практичан рад

  Рад у групи

  Током школе пар пута ћемо организовати рад у мањим групама. У зависности од локације учесника, тај рад може бити онлајн, а може бити и у природи

 • 1 на 1

  Индивидуална консултација

  Током трајања школе имате једну бесплатну консултацију о актуелној теми са неким од едукатора по избору.

  1 на 1

 • Домаћи задаци

  Знојење

  Практично решавање неког проблема као што је слагање лега одмах по повратку с посла или шетња по парку суботом у 6 ујутру.

 • Мала матура (10 седмица од почетка школе)

  Поклон Камп

  На крају школе, а пред школски распуст, имамо прилику да се дружимо са свим учесницима. Ово није обавезан део школе, али је нешто где бисмо свакако волели да вас видимо (а сигурно и ваша деца)!

  Мала матура (10 седмица од почетка школе)

 • Годишњица матуре

  Дружење

  По завршетку школе, не баш после годину дана већ за месец или два дана како као група одлучите, имаћемо прилику да се још једном дружимо у истом саставу у природи.

Да после нас земљом ходају бољи од нас!

Постани члан!

Човек је биће Заједнице и без ње тешко може да узраста. Уколико изабере да буде сам, човек не може да сагледа своје врлине, али ни своје мане. У Заједници ствари су видљивије и човек има прилике да унапређује себе, свој однос са својим члановима породице као и другим члановима који су део Заједнице.