Драги пријатељи,

Као неко ко је ову причу покренуо, имам потребу да се с времена на време осврнем и проценим да ли се котрља у правом смеру. Ова година је за нашу Заједницу била изазовна по много чему, а посебно по томе што је ово била едукативна година, одређена да пробамо нове ствари, учврстимо структуру и подигнемо квалитет ствари које радимо. Поред ноћног успона, имали смо трку на Градцу, испитали неколико нових концепта кампова нарочито кишних, испробали он-лајн радионице, испитали десетак нових локација. Могу рећи да смо задовољни. Током тих активности потврдили смо постојеће, дошли до неких нових увида, утврдили постојећа правила, разјаснили правни оквир и поставили нека нова правила функционисања.

Ако већ ниси, придружи нам се!
Пошто наша Заједница високо вреднује појмове поштовање и одговорност, на основу тих вредности произилазе и правила функционисања, а њихов циљ је да омогуће Заједници да се развија и да спрече нежељене појаве. Нежељене појаве могу бити разне, а ми као одговорни људи желимо да их спречимо, а не да се бавимо њиховим последицама. Стога можда по нечијем мишљењу параноишемо понекад, али резултат тога су задовољни учесници и изостанак инцидената у протелких 11 година.

За 2021ву смо кренули да правимо планове. Новост је камп Тате и маме, три нове локације на Копаонику, једна на Увцу и трке на Тари и кањону Јерме итд.

Уз све то смо због актуелних догађаја одлучили да убацимо и пар џокера, за сваки случај.

Један џокер је Школа родитељства, чији смо пилот урадили овог лета. Теме које ћемо радити, уз оне које су обрађене у првом серијалу, су Мобилни члан породице, Како упропастити дете страховима, Родитељи програмери и још десетак других – све актуелна до актуелније.

Од Божића настављамо са другом сезоном. Више можете сазнати овде (линк).

Други је серија предавања коју припремамо, у ствари тек смо кренули па не можемо да кажемо нешто више од тога 🙂

Трећи је публикација коју је наш пријатељ Арне Рубинштајн написао, а коју смо ми приредили за наше чланове – Како одгајати тинејџере, шта свака мајка и отац требају да знају. Док је не одштампамо, можете добити е-верзију. Само пошаљите емаил на info@prviputsocem.com и ми ћемо вам је послати.

Надамо се да ће се ситуације лепо одвијати и да ћемо у наредној години направити пуно добрих акција. До тад

Видимо се у природи,
Мирко и екипа Први пут с оцем