Његова деца су већ одрасли, успешни људи, а Роб је у својим педесетим схватио да своја знања, искуства и мудрост може да настави да дели са млађом генерацијом.

Роб Кини имао је 14 година када је отишао од куће након што је отац рекао њему и седморо његових браће и сестара да их више не жели. Мајка им је била алкохоличар и није могла да брине о њима.

Роб није желео да његова породица буде тако дисфункционална. Постао је успешан породични човек и отац двоје деце. “Желео сад да подигнем добре људе, зато што сам ја имао тешко детињство,” каже Роб.

Његова деца су већ одрасли, успешни људи, а Роб је у својим педесетим схватио да своја знања, искуства и мудрост може да настави да дели са млађом генерацијом. Одувек је размишљао да снима видео упутства са важним лекцијама које се не уче у школи, попут пеглања кошуље, отпушавања судопере, мењања аутомобилске гуме или умећа бријања. Породица га је охрабривала у томе и коначно, током изолације због пандемије вируса Ковид-19, Роб је направио свој видео канал на Јутјубу – Dad how do I? (Тата, како то да урадим?).

Роб се нада на ће ове видео лекције посебно бити од користи деци из разорених породица, посебно оној која одрастају без очева. “Желим да то буду свакодневни послови, али и да младима пренесем нешто мудрости коју сам покупио успут и охрабрим их,” објашњава он.

Извор: detinjarije.com